Minyak Pati Valor Young Living Theraputic Grade Essential Oil


Jika anda baru dengan Young Living, anda mungkin tidak tahu kenapa terlalu hangat diperkatakan tentang minyak pati 'Valor®' dan mengapa ianya salah satu adunan yang paling disukai sepanjang masa.
   

Pengasas, Gary Young mengilhamkan untuk pencipta Valor selepas membaca teks mengenai tentera Rom yang dikatakan perlu mandi minyak pati sebagai sebahagian daripada upacara 3 hari persiapan untuk berperang.

Valor direka untuk membangkitkan rasa keberanian, kehidupan penuh rintangan, dan sikp untuk tidak mahu berhenti berkembang.

Campuran yang sempurna seimbang ini membawakan 5 minyak berkuasa yang berharmoni bersama untuk mencipta pengalaman bersemangat, menyegarkan, dan memperkasaan diri.

Mari lihat lebih dekat, manfaat utama 5 minyak ini dan untuk pemahaman mendalam kenapa campuran minyak ini mencadi kegemaran ramai

1) *Black* *Spruce * - Cemara Hitam - Picea Mariana

Minyak pati Black Spruce didatangkan dari ladang Young Living pristine Northern Lights Farm di British Columbia, Canada. Minyak ini mempunyai aroma kayu dan menyegarkan yang popular digunakan untuk proses meditsi untuk menghasilkan persekitaran beraroma segar. Tumbuhan Black spruce mempunyai daya tahan yang mengagumkan. Ia mampu bertahan dan malah berkembang pada persekitaran yang sangat keras dan sejuk.

2. *Camphor Wood*

Formulsi asal Valor mengndungi minyak Rosewood oil, tetapi Rosewood didapati terlebih tuai di sesetangah tempat didunia, Gary memilih untuk mnjadi peneraju industri berasaskan amalan kemampanan dengan memformulakan semula menggunakan spesis lebih banyak yang memberi kesan yang sama. Pepohon Camphor adalah sebahagian keluarga evergreen dan boleh mencapai ketinggian sehingga 40 meter dan hidup lebih 1000 tahun

3. * Geranium *-

Bunga harum yang indah ini berasal dari Afrika Selatan dan iany terkenal dengan aroma yang menyegarkan yang menggalakkan perasaan ketenangan jiwa dan kesejahteraan rohani. Ia mengandungi citronellol dan geraniol semulajadi dan menambah sedikit kemanisan kepada campuran Valor. Geranium sering digunakan untuk menyokong penampilan kulit yang sihat.

4. Blue Tansy-

Dengan lebih daripada 300 Konstituen ini adalah minyak yang sangat kuat dan kompleks. Konstituen utama Blue Tansy adalah Sabinene, Camphor, Chamazulene dan Pinene. Chamazulene adalah apa yang memberikan Blue Tansy berwarna gelap, seperti dakwat dan juga mengapa Valor mempunyai warna biru yang berbeza. Blue Tansy adalah minyak mewah untuk kulit telah digunakan selama ribuan tahun.

5. Frankincense- Kemenyan arab

Selain kegunaan kerohanian, manfaat minyak pati Frankincense- termasuk mengekalkan kulit yang berseri, menghubungkan dengan diri paling tinggi anda, dan mengembangkan perasaan asas dan keterkaitan rohani. Frankincense- sering digunakan untuk mewujudkan persekitaran yang selamat dan selesa apabila disebarkan atau dihidu. Atas sebab ini, kehadiran sifat memperkasa Frankensensen adalah tambahan kepada meditasi dan amalan doa. Frankincense telah memainkan peranan penting dalam upacara keagamaan selama ribuan tahun.
*

Untuk beli,
PM kami atau whatsapp 0196691975

Ulasan